2012 KPSS Soruları Çalındı mı?

1 yorum
1.020


2012 Kpss sınavı sonrası bazı haber siteleri kpss soruları çalındı, kpss iptal edilebilir gibisinden başlıklar atmıştır.

Peki nedir bu olayın aslı gerçekten sorular sınavdan önce servis mi edildi?

Olayın ardından öysm açıklama yaptı sorular çalınmadı sınava girenler tarafından akılda kaldığı kadarı ile internet ortamına verildi denildi.

Aslında olayı sakin bir şekilde incelediğimiz zaman soruların çalınmadığını ve sınavdan önce dışarıya çıkarılmadığını ve olayın aynen ÖSYM’nin açıkladığı gibi olduğu çok açık şekilde ortadadır. Çünkü soruları yayınladığı iddaa edilen yayın evi soruların sınav sonrası akkıllarda kalan sorular olduğunu açıklamış bulunmaktadır. Yine aynı şekilde interneti taradığımız zaman sınav öncesine ait bir zamanda sorular çalındı , kpss soruları indir şekilinde hiçbir yayın yapılmadığı ortadadır.

Ayrıca twitter‘da yayınlanan içeriğinde yine sınav sonrasına ait olduğu ortadadır ve yayın anı (6:19 AM – 7 Temmuz 12’dur)

Elbette sorular çalınmadı diye iddaa etmiyoruz ama çalındı diye iddaa edenlerinde ellerinde somut bir kaynak veri bulunmamaktadır zaten sınava giren ve sınavı kötü geçen her aday işin aslını araştırmadan acımasız bir şekilde olayda kopya var diyecektir zira sınav psikolojisi bunu gerektirir.

İşin aslını kavramak için sınava girmeyen tarafsız kişileri dinlemek en sağlıklısı olacaktır.

 

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+


Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 8 Temmuz 2012

Konu hakkında yorumunuzu yazın

2012 KPSS Soruları Çalındı mı? (1 Yorum)

  1. size katılıyorum aynen sınava girmeyen kişileri dinlemek lazım ki onlarda kopya olmadığını söylüyor.