2012 ÖSYS kılavuz yayınlandı

yorumsuz
670


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi .  ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandı. Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama sınavı Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) başvurular 3 Ocak Salı günü başlayacak. ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanan kılavuzun dağıtımı ve satışı yapılmayacak.
Adaylar 2012-ÖSYS Kılavuzu ile aday başvuru formuna ÖSYM’nin ”http://www.osym.gov.tr” internet adresinden ulaşabilecek. Adaylar isterlerse örnek kılavuzları başvuru merkezlerinde inceleyebilecek.
Kılavuzda, başvuru işlemleri, puanların hesaplanması, sınavların uygulanması, üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyor.

 

 

ilk sınav olan YGS’ye başvurular 3-13 Ocak 2012 tarihleri arasında yapılacak.

 

 

Van’da öğrenim gören ancak deprem nedeniyle öğretime devam edilemediği için diğer ortaöğretim kurumlarına nakledilen  son sınıf öğrencileri  öğrenime devam ettikleri ortaöğretim kurumunda başvurularını yapabilecekler.

YGS’ye girmek isteyenler 35 TL,  YGS2ye girmek istemeyen sadece sınavsız sınavsız geçişe başvurmak isteyenler 10 TL’yi ilgili bankalara yatıracaklardır.

 

 

Katsayı ile ilgili kısım

Katsayı ile ilgili bilgilendirme ise kitapçıklarda bulunmaktadır.

 

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+


Etiketler: , , ,
Eklenme Tarihi: 25 Aralık 2011

Konu hakkında yorumunuzu yazın